Energikakor
Gott och nyttigt!
Receptet är följande och använd gärna ekologiska ingredienser förstås!
Blanda 2dl fiberhavregryn med en nypa salt.
3 äggvitor
3 msk honung.
4 dl grovhackade nötter, frön, torkad frukt. Exempelvis cashewnötter, pumpakärnor aprikoser, tranbär.
3 msk nyponskalsmjöl.
Bred ut på bakplåtspapper till ca 1cm tjocklek.
Grädda i 125 grader i 30 minuter och när den svalnat bred på vit smält choklad.
Skär ut med vass kniv lagom rutor.
Idag väntar alla på stormen som kommer till västkusten ikväll. Även Skrattmåsarna står vända i vindriktningen och ser trötta och besvärade ut. Kulmen sägs vara vid 23:00 ikväll.
Energikakorna provkördes på det inte alldeles särskilt speciellt äventyrliga biblioteket, men fika kan (ska) man ju göra ändå. Smakade kanon men man ska nog inte äta mer än 5 rutor om man inte just håller på och springer och behöver påfyllning av energi.
Jag och Tuva
Väl hemma så blev det bokläsning, vad sägs om mamma mu? Måste säga att nya barnböcker är riktigt bra! Vi har fått avyttra en del gamla trotjänare som har spelat ut sin roll. Gamla böcker kan man gilla av nostalgiska skäl, men det är ofta ganska mycket elakheter inblandade i dom, och det känns så onödigt idag!
2 år och lite till och hanterar redan en läsplatta. Här tränas det på att skriva siffror.
Såhär såg energikakorna ut när de var klara! Kan rekommenderas som nyttigt fika till stor o liten.
[fbshare type=”button” width=”100″][fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]
Såna härliga bilder på en riktigt go familj, vi blir nästan lite rörda här uppe i skogen…