Det finns många blommor man kan göra saft/dryck på. Allt från granens limegröna skott via syren till älggräs. Gemensamt för dem alla är att man får hög vattenhalt och att ytan är stor, det gör att hållbarheten blir lite dålig. Man får frysa, tillsätta konserveringsmedel eller autoklavera (utan socker!) saften.
Just när det gäller fläder, så skall man också se till att bara plocka just blommorna, och inte ta med en massa bladskaft, fläder innehåller ju en del glykosider som kan bilda cyanid.
Det finns många blommor man kan göra saft/dryck på. Allt från granens limegröna skott via syren till älggräs. Gemensamt för dem alla är att man får hög vattenhalt och att ytan är stor, det gör att hållbarheten blir lite dålig. Man får frysa, tillsätta konserveringsmedel eller autoklavera (utan socker!) saften.
Just när det gäller fläder, så skall man också se till att bara plocka just blommorna, och inte ta med en massa bladskaft, fläder innehåller ju en del glykosider som kan bilda cyanid.